CO₂ inzicht

Bij CO2Spot maken we duurzaamheid toegankelijk voor de Grond-, Weg- en Waterbouwsector (GWW). Onze tool helpt professionals om de CO₂-uitstoot van materialen en producten eenvoudig te vergelijken, met als doel duurzamere keuzes te maken in projecten.

CO2Spot biedt

  • Inzicht in CO₂-uitstoot: Vergelijk materialen en ontdek duurzamere alternatieven op basis van betrouwbare data.
  • Eenvoudige tool: Geen ingewikkelde analyses, maar praktische hulp bij het maken van bewuste keuzes.
  • Transparantie: Toegang tot CO₂-data van producten, gebaseerd op A1-3 gegevens (winning, transport en productie).

Ons doel

Wij willen de bouwsector helpen richting een klimaatneutrale toekomst. Dit doen we door professionals te ondersteunen bij het behalen van CO₂-reductiedoelstellingen en het verduurzamen van projecten. Denk aan het vergelijken van producten alsof je etiketten leest in de supermarkt: eenvoudig en helder.

Waarom CO2Spot?

In de bouwsector zijn materialen verantwoordelijk voor een groot deel van de CO₂-uitstoot. Door inzicht te bieden in de impact van productkeuzes maken we duurzaamheid praktisch, haalbaar en meetbaar. Voor asfalt, bijvoorbeeld, is bijna 70% van de totale CO₂-uitstoot afkomstig uit de A1-A3-fase: het winnen van grondstoffen, het transport ervan en de productie van het eindproduct. Door juist deze fase te monitoren, en hierin andere keuzes maken kun je de grootste reducties realiseren, bijvoorbeeld door te kiezen voor duurzamere mengsels, efficiënter transport of het gebruik van gerecyclede materialen.

Waarom is CO₂-inzicht belangrijk?

In de bouw- en infrastructuursector zijn materialen een van de grootste bronnen van CO₂-emissies. Door inzicht te hebben in de uitstoot per product kun je bijdragen aan duurzamere projecten en het behalen van CO₂-doelstellingen. CO2Spot maakt deze data toegankelijk en praktisch, zodat je als professional binnen jouw projecten actief kunt bijdragen aan CO₂-reductie. Hoe mooi zou het zijn als jij in jouw project kunt voldoen aan de CO₂-reductiedoelstelling van 2030. Of misschien al wel die van 2050?

Verhouding asfalt, beton en staal in de infrasector (CO2-eq)

Verhouding asfalt, beton en staal in de infrasector (kton)

Verdeling CO₂-eq in de infrasector

Scroll naar boven